Oudewater en omgeving

Oudste stad van
het groene hart

In Oudewater is altijd van alles te doen op ieder moment. Bezoek de gezellige binnenstad voor een etentje, een bezichtiging of maak een shoprondje. Een compleet dagje uit met je vrienden of gezin. Ga lekker de natuur in, het water op of bekijk het prachtige Groene Hart! Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) kun je informatie verkrijgen over de vele activiteiten en bezienswaardigheden in Oudewater en omgeving.

Heksenwaag-Oudewater-Wegen-museum-groenehart

Een uniek museum over de heksenvervolging

Heksenwaag

Het museum waar de geschiedenis van de heksenvervolging in de 16e en de 17e eeuw herleeft. Wanneer werd je van hekserij beschuldigd en wat gebeurde er dan met je? Wat is een heksensabbat? Waarom is de Heksenwaag in Oudewater wereldberoemd? Ontdek het in de Heksenwaag.

Touwhistorie van 1675 tot in de twintigste eeuw

Touwmuseum

Touwmuseum “De Baanschuur” is gevestigd in een oude baanschuur van een grofgarenbaan. Van ongeveer 1675 tot in de twintigste eeuw sloegen de lijndraaiers of baanders hier na hun werkdag hennep, garen, sleden en spintollen op.

groene-hart-uitzicht-wandelen-omgeving-Oudewater

Het Groene Hart is een uniek gebied om in te wandelen en fietsen.

Wandel & fietsroutes

Het Groene Hart laat zich graag ontdekken vanuit Oudewater. Hier zijn dan ook tal van prachtige fietsroutes. De routes zijn bewegwijzerd en onderweg zijn er legio mogelijkheden om even uit te rusten in de natuur of even op adem te komen op één van de terrasjes. 

Utrecht, Netherlands canals and cityscape at twilight.

Een bezoek aan de prachtige omliggende steden

Stadsbezoek Utrecht & Gouda

Oudewater ligt midden in de randstad en is omringd met mooie grote steden zoals Utrecht en Gouda. Het is echt de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de kaasmarkt in Gouda of een grachtenwandeling door Utrecht te maken.